![Vepřové kousky na kmíně_5ff6bdcb000c6.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/veprove-kousky-na-kmine_5ff6bdcae339f.jpeg)
- reklama -
Suroviny
5 porcí
- cca 1 kg vepřového masa (já použila plec)
- 2 cibule
- celý kmín
- drcený kmín
- sůl a pepř dle potřeby a chuti
- hladká mouka na zahuštění
- voda nebo vývar
- sádlo nebo olej
- na ozdobu kousek petrželky
Postup přípravy receptu
-
Nakrájíme maso na kousky a cibuli na drobno, orestujeme ji do hněda.
-
Poté přidáme maso, osolíme a opepříme, přidáme celý a drcený kmín (může být i jen celý nebo jen drcený).
Až se maso zatáhne, tak přidáme vývar nebo vodu.
Dusíme pod pokličkou, vodu nebo vývar přidáváme dle potřeby. -
Když je maso měkké, tak připravíme směs na zahuštění z vody a hl.mouky, za stálého míchání přiléváme.
Vaříme ještě asi 10 minut. -
Podáváme s bramborem, rýží, těstovinami nebo knedlíkem.
Já zvolila šťouchané brambory.
Kuchařka: MonikaP