Suroviny
3 porce
- 3 plátky vepřových řízků
- 1/2 květáku
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1/2 červené papriky
- 1 bílek
- 2 lžíce Solamylu
- pár kapek worcesteru
- 1 lžička drceného kmínu
- gyros koření
- zeleninový bujon
- olej
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso naklepeme, osolíme a dost posypeme gyrosem.
-
V mističce si smícháme bílek s 1 lžící Solamylu, v tom maso vykoupeme a dáme na rozehřátej olej, opékáme z obou stran, přidáme cibuli na proužky a opečeme ještě společně, pak přidáme zeleninový vývar, aby bylo maso potopené a dusíme.
-
V polovině dušení přidáme ještě gyros, česnek na plátky, worcester, kmín, papriku na malé kousky a květák, který posekáme na drobnější kousky, dosolíme a dusíme dál do změknutí.
-
V malém množství vody rozpustíme Solamyl a zahustíme.
Poznámka od kuchařky
Zbyl malý kousek vepřového z řízků a půlka květáku a už jsem špekulovala co z toho. Toto je výsledek a dobrý, proto ho dávám do placu. Gyrosu dejte dost, nebojte se ho. Měli jsme těstoviny jako přílohu. Omlouvám se za fotky-nejsou dobré!