
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 plátky vepřové kotlety
- sůl
- 4 cibule (velké)
- 50 g tvrdého sýra
- marináda:
- 250 ml majonézy
- 1 lžička karí
- 2 lžičky grilovacího koření
- 3 lžičky kremžské hořčice
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny na marinádu promícháme.
-
Maso osolíme a lehce naklepeme.
-
Plátky masa protáhneme marinádou, naskládáme do misky a zbytkem marinády zalijeme. Necháme v chladu uležet, nejlépe do druhého dne.
-
Cibuli nahrubo nasekáme. Tři cibule rozprostřeme na dno pekáče.
-
Na cibuli naskládáme maso obalené marinádou a posypeme je zbývající cibulí.
-
Přikryjeme a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Po 50 minutách posypeme maso nastrouhaným sýrem a ještě dalších 20 minut pečeme.
-
Na posledních 10 minut můžeme pekáč odkrýt.
-
Podáváme s jakkoliv upravenými bramborami a zeleninovou oblohou nebo salátem.
Kuchař: Jarek71









