![Vepřové kotlety s jablky_5ffb4a11c5fee.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/veprove-kotlety-s-jablky_5ffb4a11b3f41.jpeg)
- reklama -
Suroviny
4 ks
- 4 kotlety (nebo krkovice)
- olej na smažení
- 4 ks jablek
- kečup
- worcesterová omáčka
- sůl
- pepř
- 2 dl vody
- citrónová šťáva (pár kapek)
Postup přípravy receptu
-
Naklepané, osolené a opepřené kotlety zprudka opečeme.
-
Poté vyjmeme a k výpeku přidáme na kolečka nakrájená jablka, které jsme předtím oloupali a zbavili jadřinců.
-
Přilijeme vodu, přidáme kečup, worčestr a dle chuti ještě dosolíme, ale není to nutné. Směs necháme cca 2 minuty vařit a přidáme citrónovou šťávu.
-
Touto směsí pak přelijeme kotlety a podáváme s bramborem. Může být i kuřecí maso, nebo máslové řízky.
Poznámka od kuchařky
Velmi chutné a rychlé.
Kuchař: Jitka Pollo