Vepřové kotlety plněné drůbežími játry

62
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 ks vepřové kotlety
100 g drůbeží játra
20 g slanina
1 ks cibule
sádlo
hladká mouka
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu a cibuli nadrobno pokrájíme a na kousku másla orestujeme. Přidáme odblaněná a na malé kousky nakrájená játra, podusíme je, osolíme a opepříme a necháme vychladnout.

  2. V kotletách prořízneme ploché otvory, naplníme je játrovou směsí a otvory uzavřeme párátkem. Kotlety osolíme, opepříme, poprášíme moukou a opečeme na sádle se zpěněnou cibulí.

  3. Podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Při dušení kotlety obracíme a podléváme vodou. Podáváme s hranolky a tatarskou omáčkou.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: Nejlepší české a zahraniční recepty.