
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 ks vepřové kotlety
- 100 g drůbeží játra
- 20 g slanina
- 1 ks cibule
- sádlo
- hladká mouka
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Slaninu a cibuli nadrobno pokrájíme a na kousku másla orestujeme. Přidáme odblaněná a na malé kousky nakrájená játra, podusíme je, osolíme a opepříme a necháme vychladnout.
-
V kotletách prořízneme ploché otvory, naplníme je játrovou směsí a otvory uzavřeme párátkem. Kotlety osolíme, opepříme, poprášíme moukou a opečeme na sádle se zpěněnou cibulí.
-
Podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Při dušení kotlety obracíme a podléváme vodou. Podáváme s hranolky a tatarskou omáčkou.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: Nejlepší české a zahraniční recepty.
Kuchařka: Bahula