Vepřové kotlety paní uzenářky

57
- reklama -

Suroviny

4 kotlety
1 cibule
lžíce másla
lžíce mouky
1 dcl bílého vína
2 dcl vody nebo vývaru
5 kuliček pepře
sůl
pepř
1 lžíce hořčice
1-2 kyselé okurky
olej

Postup přípravy receptu

  1. Na másle zpěníme cibuli, osmahneme a přidáme mouku a opět osmažíme.

  2. Zředíme vínem a vývarem a za stálého míchání povaříme. Osolíme, opepříme a přikryté dusíme asi 15 minut.

  3. Kotlety naklepeme,nařízneme,osolíme a po obou stranách zprudka opečeme dozlatova.

  4. Pak zalijeme omáčkou a dusíme pod pokličkou do změknutí.

  5. Před koncem dušení přidáme hořčici a na drobno nakrájené okurky.

    Příloha vařené brambory.