- reklama -
Suroviny
- 8 vepřových kotlet
- 100 ml oleje
- mletý pepř
- mletá saturejka
- špetka majoránky
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Kotlety vykostíme, po obvodu nařízneme na třech místech a jemně naklepeme.
-
Potřeme je olejem, poprášíme pepřem, solí, saturejkou a majoránkou, vložíme na rošt nad žhavý popel (nebo do rozehřátého grilu) a pečeme po obou stranách dokřupava.
-
Při pečení potíráme kotlety olejem. Dáváme pozor, aby oheň nebyl příliš prudký, jinak se povrch masa spálí a vnitřek zůstane syrový. Zároveň ale nesmí být příliš slabý, protože maso při delším pečení vysychá. Při správné teplotě získáme chutný a přitažlivě vonící pokrm.
Podáváme s brambory pečenými ve slupce.
Kuchař: gallischek