Vepřové kotlety bez kosti, se zelenou pálivou paprikou a houbami

123
- reklama -

Suroviny

4 vepřové kotlety bez kosti
200 g hub z loňského sběru
1 pálivá zelená paprika
1 cibule
2 větší rajčata
1 lžička červené papriky
drcený kmín
pepř
sůl
olivový olej
1 lžička sojové omáčky
1 lžička worcesteru
vývar nebo voda
nasekané bylinky (petrželka a libeček)
hladká mouka na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme a osušíme, trochu naklepeme. Na stranách nařízneme, osolíme, opepříme a obalíme v nasekaných bylinkách. Takto necháme maso nejméně hodinu odpočívat.

  2. V pečící nádobě zpěníme na oleji nadrobno pokrájenou cibuli a přidáme orestovat plátky připraveného masa.
    Když maso pustí šťávu, zalijeme vývarem nebo vodou.

  3. Pečící nádobu s masem vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme na 170 stupňů.
    Přeléváme výpekem.

  4. Když je maso téměř měkké, přidáme dusit i omytou pokrájenou pálivou papriku a omytá, pokrájená rajčata.
    Nakonec k masu a paprikám vložíme plátky hub. Omáčku dochutíme sojovou omáčkou a worcesterem.

  5. Ke konci pečení smícháme 150 ml vývaru s hladkou moukou, nalijeme k masu a necháme probublat ještě cca 10 minut. Podáváme s knedlíkem nebo s rýží.