
Suroviny
- 4 vepřové kotlety bez kosti
- 200 g hub z loňského sběru
- 1 pálivá zelená paprika
- 1 cibule
- 2 větší rajčata
- 1 lžička červené papriky
- drcený kmín
- pepř
- sůl
- olivový olej
- 1 lžička sojové omáčky
- 1 lžička worcesteru
- vývar nebo voda
- nasekané bylinky (petrželka a libeček)
- hladká mouka na zahuštění
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme a osušíme, trochu naklepeme. Na stranách nařízneme, osolíme, opepříme a obalíme v nasekaných bylinkách. Takto necháme maso nejméně hodinu odpočívat.
-
V pečící nádobě zpěníme na oleji nadrobno pokrájenou cibuli a přidáme orestovat plátky připraveného masa.
Když maso pustí šťávu, zalijeme vývarem nebo vodou. -
Pečící nádobu s masem vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme na 170 stupňů.
Přeléváme výpekem. -
Když je maso téměř měkké, přidáme dusit i omytou pokrájenou pálivou papriku a omytá, pokrájená rajčata.
Nakonec k masu a paprikám vložíme plátky hub. Omáčku dochutíme sojovou omáčkou a worcesterem. -
Ke konci pečení smícháme 150 ml vývaru s hladkou moukou, nalijeme k masu a necháme probublat ještě cca 10 minut. Podáváme s knedlíkem nebo s rýží.









