
- reklama -
Suroviny
4 porce
- vepřové kotletky (menší 2 na 1 porci, větší stačí 1 na 1 porci
- koření adžika (či jiné oblíbené koření)
- 2-3 stroužky česneku (dle chuti)
- hrst nasekané čerstvé majoránky
- sůl
- 2 cibule
- olej
Postup přípravy receptu
-
Omyté kotletky naklepeme, osolíme po obou stranách a okořeníme adžikou. Na jednu stranu pak paličkou na maso zapracujeme čerstvou majoránku a poklademe plátky česneku. Kotletky klademe do pekáčku majoránkou nahoru a necháme cca 15 minut odležet.
-
Maso otočíme majoránkou a česnekem dolů, podlijeme 250 – 300 ml vody a dáme péct na 200 stupňů. Cibuli nakrájíme na proužky a restujeme do růžova na oleji. Po 10 minutách pečení navrstvíme na každou kotletu cibulku, přikryjeme alobalem a pečeme dalších cca 25 minut až je maso měkké.
-
Podáváme s pečeným či vařeným bramborem.
Kuchařka: Kruela









