
Suroviny
- 4 plátky vepřové kotlety (bez kosti)
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- sójová omáčka
- worcesterová omáčka
- koření na bifteky
Postup přípravy receptu
-
Vepřové kotletky naklepeme, (stačí lehce, ať maso nemáme moc rozklepané), posypeme ho kořením na bifteky a dáme stranou. Dále připravíme oloupanou cibuli s česnekem. Cibuli nakrájíme na nudličky a česnek na slabé plátky a zatím odložíme.
-
Do pánve dáme trochu oleje, stačí 1-2 lžíce a na něm lehce necháme provonět cibuli s česnekem. Po chvíli přidáme maso a to necháme z každé strany lehce opékat. Pak pokapeme sójovou a worcesterovou omáčkou, necháme opět provonět, můžeme přidat trochu vody a děláme v pánvi 15-20 minut. Během opékání maso dřevěnou vidličkou obracíme, popřípadě podlíváme šťávou.
-
Hotové kotlety podáváme, na talíř přidáme cibulku a posypeme petrželkou.
Poznámka od kuchařky
Kotletky, jelikož je to rychlé jídlo – minutka, tak můžeme podávat buď s bramborem nebo s pečivem
Jinak koření na bifteky jsem koupila v Lidlu, když byl řecký týden.
P.S. Možná se pro někoho bude zdát postup složitý, ale maso je opravdu za chvíli hotové, chuť je vynikající a maso křehké a moc dobré, opravdu rychlá minutka, když se nechce vařit.