Vepřové kostky v mrkvi

135
- reklama -

Suroviny

500 g vepřového masa (kotleta, kýta, plec)
500 g mrkve
2 cibule
1 stroužek česneku
olivový olej
sůl
pepř
špetka muškátového květu
jíška

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestuji nadrobno nakrájenou cibuli. Přidám na kostky nakrájené vepřové maso, sůl, koření, nadrobno nakrájený česnek a orestuji. Přidám nakrájenou očištěnou mrkev, podleju vodou a dusím do měkka. Ke konci zahustím jíškou (já dávám hotovou) a provařím.


    Zobrazit celý recept

  2. Podávám s rýží, těstovinama nebo s vařenýma bramborama. Jednou už jsme k tomu měli i hranolky. Dobrou chuť!

Poznámka od kuchařky

Je to jedno z našich nejoblíbenějších jídel.

Do podobného receptu jsem dala odkaz na vepř. plátek v mrkvi. Původně jsem chtěla dát fotku k němu, ale zjistila jsem, že je tam opravdu dost odlišností.