- reklama -
Suroviny
- 500 g vepřového masa (kotleta, kýta, plec)
- 500 g mrkve
- 2 cibule
- 1 stroužek česneku
- olivový olej
- sůl
- pepř
- špetka muškátového květu
- jíška
Postup přípravy receptu
-
Na oleji orestuji nadrobno nakrájenou cibuli. Přidám na kostky nakrájené vepřové maso, sůl, koření, nadrobno nakrájený česnek a orestuji. Přidám nakrájenou očištěnou mrkev, podleju vodou a dusím do měkka. Ke konci zahustím jíškou (já dávám hotovou) a provařím.
-
Podávám s rýží, těstovinama nebo s vařenýma bramborama. Jednou už jsme k tomu měli i hranolky. Dobrou chuť!
Poznámka od kuchařky
Je to jedno z našich nejoblíbenějších jídel.
Do podobného receptu jsem dala odkaz na vepř. plátek v mrkvi. Původně jsem chtěla dát fotku k němu, ale zjistila jsem, že je tam opravdu dost odlišností.
Kuchařka: Paprika