Vepřové kostky v alobalu

49
- reklama -

Suroviny
4 porce

400 g vepřového masa
sůl
pepř
rostlinný olej
30 g prorostlé uzené slaniny
2 větší cibule
2 lžíce rajského protlaku
350 g sterilovaného leča
2 stroužky česneku

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a za stálého míchání osmažíme na rozehřátém oleji skoro doměkka. Osmažené maso vyjmeme a dáme do tepla.


    Zobrazit celý recept

  2. Slijeme část oleje a na pánvi osmahneme drobně nakrájenou slaninu a na kolečka nakrájenou cibuli.

  3. Potom přimícháme rajský protlak, lečo, rozetřený česnek, osolíme a dobře podusíme.

  4. Směs rozdělíme na 4 pláty alobalu, přidáme opečené kostky masa, alobal důkladně uzavřeme, vložíme na plech do vyhřáté trouby a pečeme 20 až 30 minut. Podáváme s chlebem nebo vařenými bramborami.

Poznámka od kuchařky

Tento recept jsem dělala na doporučení kamarádky a všem chutnalo.