- reklama -
Suroviny
4 porce
- 400 g vepřového masa
- sůl
- pepř
- rostlinný olej
- 30 g prorostlé uzené slaniny
- 2 větší cibule
- 2 lžíce rajského protlaku
- 350 g sterilovaného leča
- 2 stroužky česneku
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a za stálého míchání osmažíme na rozehřátém oleji skoro doměkka. Osmažené maso vyjmeme a dáme do tepla.
-
Slijeme část oleje a na pánvi osmahneme drobně nakrájenou slaninu a na kolečka nakrájenou cibuli.
-
Potom přimícháme rajský protlak, lečo, rozetřený česnek, osolíme a dobře podusíme.
-
Směs rozdělíme na 4 pláty alobalu, přidáme opečené kostky masa, alobal důkladně uzavřeme, vložíme na plech do vyhřáté trouby a pečeme 20 až 30 minut. Podáváme s chlebem nebo vařenými bramborami.
Poznámka od kuchařky
Tento recept jsem dělala na doporučení kamarádky a všem chutnalo.
Kuchař: petina