
Suroviny
- 500 g vepřového masa
- 3 stroužky česneku
- 1 cibule
- sádlo nebo olej
- 1/4 brokolice
- 3 hrstě zelených fazolek
- 1/2 většího pórku (nebo 1 menší)
- 1 lžička zázvoru
- trochu pepře
- 1 lžička gyros koření
- 1/2 kostky Vepřová pečeně
- 1 lžička Podravky
- Solamyl -nemusí být
- kmín
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky, dáme do misky, a přihodíme sůl, zázvor, gyros, kmín, trošku pepře a pokapeme olejem, všechno promícháme a necháme odpočívat, než si připravíme zeleninu.
-
Cibuli na proužky, česnek na plátky orestujeme na sádle, či oleji a přidáme nalámané fazolky (můžou být mražené), pokrájenou brokolici, pórek na půlkolečka, trošku posolíme (málo, Podravka je slaná), přidáme Podravku, mícháme a natřásáme, až je zelenina prorestovaná a měkká – nedusit, aby byla trochu křupavá.
-
Teď si na sádle orestujeme maso, které odpočívalo s kořením, nejprve prudce, pak snížíme teplotu, podlijeme vodou a dusíme, až je maso měkké (je to brzy, podle druhu masa-já měla kus na pečení). Pokud někdo chce, může nakonec šťávu zahustit solamylem rozmíchaným v trošce vody.
Poznámka od kuchařky
Jídlo jsem upravila sama, a vzniklo jídlo boží chuti (tak to popsala naše dcera)a mami, to tam zaručeně dej, to bude chutnat každému- tak to tady máte a můžete vyzkoušet, je to celkem dobré a rychlé jídlo.