Vepřové kostky se smetanou

89
- reklama -

Suroviny

300-400 g vepřového masa
1 cibule
1 lžíce sádla
1 dl kečupu
1 lžíce mleté sladké papriky
1 smetana na vaření
3 lžíce hladké mouky na zatření
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozpustíme sádlo, na něm zesklovatíme na kostičky nakrájenou cibuli a přidáme na kostky nakrájené maso. Zprudka ho opečeme, aby se zatáhlo.

  2. Pak osolíme, opepříme, přidáme kečup a mletou papriku. Dusíme doměkka (není na škodu použít tlakový hrnec). Občas podlijeme vodou.

  3. Zatřeme sladkou smetanou, ve které jsme dohladka rozmíchali hladkou mouku. Povaříme 10-15 minut. Podáváme se špagetami. Vhodná je i rýže.

Poznámka od kuchařky

Když uvařím tuhle rychlou variantu obědu, mám doma zaručený úspěch v podobě vymetených talířků. Rodina si pochutná na rychlém a jednoduchém receptu, volím ho, když během vaření musím stihnout ještě několik jiných domácích povinností.

Překvapilo mě, že takový recept tu není, hledala jsem docela poctivě.