Suroviny
4 porce
- 500 g vepřového plecka
- 2 lžíce sádla
- 3 cibule
- 2 lžičky sladké papriky
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- 1/2 Masoxu
Postup přípravy receptu
-
Nakrájenou cibulku osmažíme dozlatova.
-
Přidáme maso a zprudka orestujeme. Osolíme, opepříme a zasypeme paprikou.
-
Podlijeme trochou vody a necháme asi 10 minut probublávat na mírném ohni.
-
Vložíme Masox a mícháme, dokud se nerozpustí, přidáme hořčici, podlijeme vodou, promícháme a přiklopíme pokličkou. Dusíme doměkka.
-
Přilijeme vodu podle množství, kolik chceme omáčky, uvedeme do varu.
-
Zahustíme rozmíchanou moukou s vodou. Dochutíme solí a pepřem.
-
Necháme důkladně provařit. (V tlakovém hrnci hotovo za 30 minut)
Poznámka od kuchařky
Jako příloha se hodí nejlépe rýže, ale občas dělám i brambory.
Někdy přidám 2 dl světlého piva před dušením.
Mám jednu šikovnou vychytávku, večer nakrájím maso na kostky, trochu osolím, opepřím, kápnu trochu oleje, promíchám a nechám v lednici do druhého dne. Minimálně o 15 minut to zkrátí dušení masa.