Vepřové kostky s hořčicí

126
- reklama -

Suroviny
4 porce

500 g vepřového plecka
2 lžíce sádla
3 cibule
2 lžičky sladké papriky
2 lžíce plnotučné hořčice
1/2 Masoxu

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájenou cibulku osmažíme dozlatova.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme maso a zprudka orestujeme. Osolíme, opepříme a zasypeme paprikou.

  3. Podlijeme trochou vody a necháme asi 10 minut probublávat na mírném ohni.

  4. Vložíme Masox a mícháme, dokud se nerozpustí, přidáme hořčici, podlijeme vodou, promícháme a přiklopíme pokličkou. Dusíme doměkka.

  5. Přilijeme vodu podle množství, kolik chceme omáčky, uvedeme do varu.

  6. Zahustíme rozmíchanou moukou s vodou. Dochutíme solí a pepřem.

  7. Necháme důkladně provařit. (V tlakovém hrnci hotovo za 30 minut)

Poznámka od kuchařky

Jako příloha se hodí nejlépe rýže, ale občas dělám i brambory.

Někdy přidám 2 dl světlého piva před dušením.

Mám jednu šikovnou vychytávku, večer nakrájím maso na kostky, trochu osolím, opepřím, kápnu trochu oleje, promíchám a nechám v lednici do druhého dne. Minimálně o 15 minut to zkrátí dušení masa.