- reklama -
Suroviny
4 porce
- 500 g vepřové plece
- 400 g hlívy ústřičné
- 1 cibule
- 1 smetana
- 2 lžičky kari
- 2-3 lžičky hladké mouky
- 1 lžíce másla
- olivový olej
- kmín mletý
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Na olivovém oleji a másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme maso a hlívu nakrájené na kostky, sůl, pepř, kmín a kari a chvíli restujeme.
-
Potom podlijeme trochou vody a pod pokličkou dusíme do změknutí. Občas je-li nutné ještě podléváme. Hlíva je poměrně tuhá houba, tak se nemusíme bát, že se rozvaří.
-
Ke konci dušení přidáme smetanu, ve které jsme rozšlehali hl.mouku. Ještě povaříme, dochutíme a můžeme podávat.
Jako příloha se hodí jak rýže, těstoviny, tak i brambory, nebo knedlíky.
Poznámka od kuchařky
Když vynecháme maso, máme zdravé jídlo pro vegetariány.
Kuchařka: HankaPu