
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 500 g vepřová plec (krkovice)
- 150 g cizrny
- 2 větší mrkve
- 1 cibule
- 1 – 2 stroužky česneku
- čerstvý zázvor – asi 2 cm
- sůl
- pepř
- mletý kmín
- 1 lžička octa
- vývar podle chuti
- jíška
- olej nebo sádlo
Postup přípravy receptu
-
Den předem si namočíme cizrnu, pak vodu slijeme a v nové vodě vaříme do měkka.
-
Maso si nakrájíme na kostky.
-
Na tuku orestujeme cibuli nakrájenou na půlkolečka, pak přidáme maso a opečeme. Osolíme, opepříme, přidáme kmín a nadrobno nakrájený zázvor a česnek. Podlijeme trochou vývaru a dusíme téměř do měkka.
-
Pak vložíme mrkev nakrájenou na kolečka a dodusíme.
-
Pak přidáme uvařenou cizrnu a vývar – podle toho kolik chceme omáčky, můžeme ještě přidat česnek a uvedeme do varu, zahustíme jíškou a provaříme. Nakonec ještě dochutíme octem.
Podáváme s pečivem.
Kuchařka: mysulka