
Suroviny
4-6 porcí
- 1 kg vepřové kýty
- sáček tekuté marinády Pfefferico
- cibule
- olej
- sůl
- tmavá instantní jíška
- vývar
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso z kýty nakrájíme na kostky cca 3 x 3 cm a takto připravené kostky masa promícháme s polovinou sáčku marinády „Pfefferico“. Kostky masa necháme v chladu odležet asi 30–60 minut.
-
Kostky masa poté orestujeme v pánvi bez oleje (je již v marinádě, stejně jako sůl). V hrnci, si na oleji osmažíme nakrájenou cibuli do zlaté barvy a následně přidáme skoro hotové opečené kostky masa a dusíme cca 30 minut.
-
Podlijeme asi 0,5 litrem vývaru z vepřových kostí a zeleniny, kdo nemá, může nahradit vodou s kostkou masoxu, ale „vývar z kostí je vývar z kostí“. Dusíme cca 30 minut.
-
Poté co je maso měkké zahustíme tmavou instantní jíškou a cca 3 minuty ještě necháme vařit. Podáváme s těstovinami.
Poznámka od kuchařky
Na tyto marinády, jsem asi „ujetej“, ale jsou fakt super.









