Vepřové kostky „Pfefferico“

93
- reklama -

Suroviny
4-6 porcí

1 kg vepřové kýty
sáček tekuté marinády Pfefferico
cibule
olej
sůl
tmavá instantní jíška
vývar

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso z kýty nakrájíme na kostky cca 3 x 3 cm a takto připravené kostky masa promícháme s polovinou sáčku marinády „Pfefferico“. Kostky masa necháme v chladu odležet asi 30–60 minut.

  2. Kostky masa poté orestujeme v pánvi bez oleje (je již v marinádě, stejně jako sůl). V hrnci, si na oleji osmažíme nakrájenou cibuli do zlaté barvy a následně přidáme skoro hotové opečené kostky masa a dusíme cca 30 minut.

  3. Podlijeme asi 0,5 litrem vývaru z vepřových kostí a zeleniny, kdo nemá, může nahradit vodou s kostkou masoxu, ale „vývar z kostí je vývar z kostí“. Dusíme cca 30 minut.

  4. Poté co je maso měkké zahustíme tmavou instantní jíškou a cca 3 minuty ještě necháme vařit. Podáváme s těstovinami.

Poznámka od kuchařky

Na tyto marinády, jsem asi „ujetej“, ale jsou fakt super.