Vepřové kostky na švestkách

106
- reklama -

Suroviny

600 g vepřové plece
1 velká cibule
3-4 stroužky česneku
lžíce rajčatového protlaku
5 větších čerstvých švestek bez pecek
lžíce povidel
3 lžíce oleje
chilli pasta podle chuti
mletý kmín
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na větší kostky. Cibuli a švestky na drobno, česnek na plátky. Na oleji usmažíme cibuli do zlaté barvy a před koncem přidáme česnek. Přihodíme maso a necháme zatáhnout. Po chvíli dáme protlak, zarestujeme a podlijeme horkou vodou, tak, aby to nebylo úplně potopené.

  2. Přimícháme všechno koření, švestky a dusíme. Je – li třeba podléváme. Když už je maso skoro měkké, přimícháme povidla a společně ještě povaříme. Omáčka zhoustne a není třeba zahušťovat. Nakonec dochutíme dle vlastní chuti. Podáváme s rýži, knedlíkem nebo těstovinami.

Poznámka od kuchařky

Kdyby chtěl někdo omáčku jemnou, dá maso stranou a rozmixuje, ale myslím není to třeba.