![Vepřové kostky na provensálu_5ffccc7963594.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/veprove-kostky-na-provensalu_5ffccc7951e77.jpeg)
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 800 g vepřového masa
- 1 cibule
- 1 červená kapie
- 1 bílá paprika
- 1/2 salátové okurky (nebo cukety)
- 1 rajče
- 1 vrchovatá lžička provensálského koření
- 1 lžíce červené sušené papriky
- 1 lžíce solamylu
- sůl
- olej
Postup přípravy receptu
-
Na olej dáme orestovat nakrájenou cibuli, přidáme červenou papriku, provensálské koření a sůl, na kostky nakrájené maso, zalijeme vodou a necháme dusit.
-
Když je maso poloměkké, přidáme kapii, rajče a papriku nakrájené na proužky, dusíme dál.
-
Za chvíli dáme nastrouhanou okurku (nebo cuketu) a zahustíme solamylem, který rozpustíme v trošce vody.
Poznámka od kuchařky
Doma dost zeleniny a vzpomínka na Balkánský guláš ve mě vyvolala další improvizaci-moc dobrá šťávička.
Kuchařka: Bibinka