- reklama -
Suroviny
- česnek
- sůl
- cibule
- pivo
- francouzská hořčice
- vepřové koleno
Postup přípravy receptu
-
Smícháme francouzskou hořčici a rozmačkaný česnek, zalijeme pivem a uděláme z toho kašičku. Všeho dáme přiměřeně. Vepřové kolínko hezky vykostíme, poté jemně naklepeme a osolíme.
-
Následně koleno potřeme rozmíchanou kašičkou, zavineme jako štrúdl, převážeme nití jako ptáčka a tuto roládu vložíme na podestýlku do pekáče. Podestýlku v pekáči uděláme z pěkné vrstvy jemně nakrájené cibulky, kterou zalijeme pivkem, na to pak položíme roládu a dáme na cca 90 minut do rozpálené trouby.
-
K vepřovému kolenu jedna báseň přikusujeme např. bramborové placičky, ale také je dobrý čerstvý měkký chleb.
-
Jako vylepšenou přílohu můžeme podávat brambory a zelí. Tyto dvě ingredience můžeme udělat každou extra, ale také je vložit už ze začátku ke kolínku.
Kuchařka: zujali