
- reklama -
Suroviny
Dle potřeby
- 1 vepřové koleno
- 3 kusy cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce sádla
- sůl
- pepř
- kmín
- bobkový list
- nové koření
Postup přípravy receptu
-
Očištěné a umyté koleno dáme vařit do poloměkka do hrnce spolu a česnekem, jednou cibulí, bobkovým listem, novým kořením a řádně osolíme.
-
Když je maso téměř uvařené, vybereme ho z vody, z vývaru uděláme chutnou polévku. Kůži kolena nařežeme do mřížky. Potom ho posypeme kmínem, znovu osolíme, nakrájíme zbytek cibule na kolečka a koleno na ni vložíme do pekáče, přidáme sádlo, a podlijeme trochou vody.
-
Koleno pečeme dle velikosti zhruba 2 a půl hodiny. při 200 stupňů celsia přikryté, až na závěr jej na 45 minut odkryjeme, aby kůže byla křupavá. Podáváme jej se sterilovanými cibulkami, strouhaným křenem, hořčicí a čerstvým křenem.
Kuchařka: lakyk