Suroviny
podle žroutů
- vepřové koleno
- cibule (bílá i červená)
- česnek
- hořčice francouzská
- pivo
- Počet kolen je podle zdatnosti a počtu zúčastněných. Já jsem jich dělal 6 ks najednou.
Postup přípravy receptu
-
Kolena si předvaříme kvůli vykostění.
-
Smícháme francouzskou hořčici a rozmačkaný česnek, zalejeme pivkem a uděláme z toho kašičku.
-
Kolínka hezky vykostíme, poté jemně naklepeme a osolíme.
-
Následně potřeme onou výše uvedenou kašičkou, zavineme jako štrúdl, převážeme nití jako ptáčka a tuto roládku vložíme do pekáče.
-
Ovšem – ten je také nutno nejprve vyzdobit: roládičce uděláme podestýlku: podsypeme pěkně hustě jemně nakrájenou cibulkou, zalejeme pivkem, na to pak položíme roládu a dáme na cca 90 minut do svého domácího krematoria. Vydržte, dokud není masíčko hotové!
-
Přikusujeme např. báječné bramborové placky pečené na sucho, také je dobrý chleba, ale je možno přiložit i brambory a zelí.
Poslední dvě ingredience může udělat buď každou extra, nebo vložit už ze začátku ke kolínku.
Poznámka od kuchařky
Tak, doufám, že jsem vás pěkně namlsal.
Koleno je možné také naplnit dle chuti – zelí,cibule anglická slanina atd.
Nejsem autor receptu ani nevím odkud ho mám (ten Němec mi už začíná schovávat věci), ale několikrát jsem vyzkoušel a různě upravil. Bramborové placky jsou nejlepší příloha.
Foto příležitostně dodám, zatím jsem nikdy nestačil fotit.