
Suroviny
4 porce
- -500 g vepřové pečeně bez kosti
- -100 g (8 plátků) anglické slaniny
- -250 ml smetany
- -2 lžíce plnotučné hořčice
- -250 g cherry rajčat
- -svazek (12 kusů) mladých výhonků česneku
- -1 citron
- – sůl
- – pepř
- – olej
Postup přípravy receptu
-
Z masa odstraníme vrchní blánku s tukem a nařežeme ho na 4, pokud možno stejné, dlouhé špalíky. Každý špalík masa osolíme (počítáme se solí ze slaniny), opepříme a zabalíme ho do 2 plátků slaniny. Takto připravené maso opečeme dozlatava ze všech stran na suché pánvi (slanina pustí tuk).
-
Do menšího kastrůlku nalijeme smetanu, přidáme hořčici, osolíme, opepříme a za občasného promíchnutí necháme částečně zredukovat.
-
Na poslední chvíli přidáme na zjemění omáčky několik kapek citronu a promícháme. Výhonky česneku očistíme a oddělíme bílou část od zelené.
-
Na pánvi s trochou oleje společně prohodíme česnekové výhonky a cherry rajčata. Ihned podáváme.
Poznámka od kuchařky
Fotopostup zde: http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/…
*Ke každé porci můžeme přidat několik malých vařených brambůrek.









