Vepřové jehly s masem a zeleninou

56
- reklama -

Suroviny
3 jehly

300 g vepřové kýty nebo plecka
1 cuketa
1/2 lilku
1 červená paprika
1 cibule
50 g slaniny
1 lžíce grilovacího koření
4 lžíce oleje
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso nakrájíme na větší kousky, cuketu, lilek a papriku na kousky velikosti podobné masu, cibuli na čtvrtky a oddělíme plátky. Maso a slaninu dáme do jedné misky, lilek s cuketou a paprikou do druhé misky a slaninu a cibuli do třetí misky.


    Zobrazit celý recept

  2. Všechny suroviny v miskách posypeme grilovacím kořením, pokapeme olivovým olejem a promícháme. Necháme tak hodinku odležet.

  3. Pak na jehly napichujeme maso, slaninu, cibuli, kapii, cuketu, lilek, papriku a postup opakujeme. Končíme masem. Před pečením mírně osolíme a opepříme.

  4. Napíchané špízy dáme do pekáče, malinko podlijeme vodou a pečeme ve vyhřáté troubě dočervena. Během pečení obracíme a podléváme výpekem.

Poznámka od kuchařky

Zdroj-Pošli recept Pan Pavel Štrougal