Suroviny
4-5 porcí
- 1 lalok vepřových jater
- 50 g ostřejšího salámu (nemusí být)
- 1 větší cibule
- 1 vejce
- 3 cm čerstvého zázvoru
- 2 lžíce sojové omáčky
- 1 červená paprika
- 3 stroužky česneku
- špetka cukru
- malá hrst mandlí
- 2 lžíce vody
- 1 lžíce škrobu
- petrželka
- olej
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Játra odblaníme a nakrájíme na proužky, do misky dáme vejce, olej, nastrouhaný zázvor, škrob a vodu, všechno rozmícháme, dáme do směsi připravená játra, ještě zamícháme a necháme aspoň hodinu odpočinout.
-
Na pánvi s olejem si osmažíme cibulku nakrájenou na proužky, pak přidáme česnek nakrájený na plátky a po chvíli játra i s marinádou. Ze začátku osmahneme prudce, pak snížíme teplotu a přidáme cukr, sojovou omáčku, mandle plátky a na nudličky nakrájenou papriku, pepř, přikryjeme a dusíme.
-
Až jsou játra dostatečně měkká, tak přidáme salám nakrájený na menší kousky, osolíme a posypeme petrželkou. Pokud by jsme chtěli více šťávy, můžeme přidat něco vody a převařit do žádaného množství.
Poznámka od kuchařky
Má improvizace….podávala jsem s rýží.