- reklama -
Suroviny
- 0,5 kg vepřového masa (plec, kýta…)
- 15 dkg špeku (slaniny)
- 2 lžíce koření Gyros
- 1 lžíce sojové omáčky
- sůl
- olej
- slunečnicová semínka
- dýňová semínka
- hrst strouhanky
- několik snítek oregana (smíchat se strouhankou)
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na tenké nudličky, na stejné nudličky nakrájíme i slaninu, smícháme, okořeníme Gyros kořením, osolíme a necháme odležet (nejlépe do druhého dne).
-
Na trošce rozpáleného oleje maso se slaninou zprudka opečeme bez podlévání, pustí samo trochu šťávy. Jakmile je měkké (nudličky změknou během 2-3 minut), přidáme sojovku, promícháme, vsypeme hrst strouhánky s bylinkami, krátce orestujeme, nakonec hrst semínek.
-
Podáváme s bramborovou kaší.
Poznámka od kuchařky
Ta strouhánka vypadá bláznivě, ale zkoušela jsem jiný místní recept a trocha mi jí zbylo…tak šup tam s ní 🙂 stejně jsem si ingredience vymýšlela v průběhu vaření :)) a ona příjemně vsákla chuť ze škvařené slaniny…
Kuchařka: isindy