Vepřové filety s pyré z hlívy ústřičné s kapií

45
- reklama -

Suroviny
6 porcí

400 g vepřového filetů
300 g hlívy ústřičné (nebo žampionu)
2 červené kapie
červená sladká paprika
2 cibule
3 stroužky česneku
sůl
pepř
2 lžíce rajského protlaku
3 lžíce olivového olej
1 litr vývaru (nebo vody s bujonem)

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, osolíme, poprášíme červenou paprikou, přidáme protlak, opepříme a restujeme na cibulce a oĺeji a současně pak s masem zamícháme a orestujeme i houby nakrájené na plátky.
    Vše občas zamícháme, podlijeme vývarem a dusíme. Před koncem dušení přidáme nakrájené kapie, česnek a nakonec vše zahustíme moukou, rozmíchanou v trošce vody nebo vývaru.


    Zobrazit celý recept

  2. Podáváme s nazdobenou rýží. (Já omáčku mixuji a je pak jako pyré.)