- reklama -
Suroviny
6 porcí
- 400 g vepřového filetů
- 300 g hlívy ústřičné (nebo žampionu)
- 2 červené kapie
- červená sladká paprika
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- 2 lžíce rajského protlaku
- 3 lžíce olivového olej
- 1 litr vývaru (nebo vody s bujonem)
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na plátky, osolíme, poprášíme červenou paprikou, přidáme protlak, opepříme a restujeme na cibulce a oĺeji a současně pak s masem zamícháme a orestujeme i houby nakrájené na plátky.
Vše občas zamícháme, podlijeme vývarem a dusíme. Před koncem dušení přidáme nakrájené kapie, česnek a nakonec vše zahustíme moukou, rozmíchanou v trošce vody nebo vývaru. -
Podáváme s nazdobenou rýží. (Já omáčku mixuji a je pak jako pyré.)
Kuchařka: varilamyskakasicku