Vepřové dušené maso s mrkví a slaninovou tarhoňou

53
- reklama -

Suroviny

600 g vepřové plece
1 větší cibule
2 stroužky česneku
2-3 mrkve
lžíce sádla
lžíce uzené papriky
lžička koření tandori masala
hladká mouka
horký vývar nebo voda + bujon
sůl
kmín
pepř
chilli pasta podle chuti
hrnek tarhoni
1,5 hrnku vody
50 g anglické slaniny
lžíce oleje
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na větší kostky a poprášíme moukou. Cibuli nakrájíme na drobno, česnek na plátky a mrkev na kolečka. Na sádle opečeme cibuli s česnekem. Když začne cibule zlátnout, přidáme maso a necháme zatáhnout.


    Zobrazit celý recept

  2. Zasypeme paprikou, přidáme koření a podlijeme vývarem. Dusíme pomalu pod poklicí. Po cca 20 minutách přidáme mrkev a dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme. Měkké maso dochutíme chilli, případně solí a pepřem.

  3. Na lžíci oleje opečeme nakrájenou slaninu společně s tarhoňou do světle hnědé barvy. Zalijeme vařící vodou, osolíme a vaříme do měkka. Voda by měla všechna vsáknout. Je-li třeba, ještě trochu vody dolijeme. Servírujeme s masem a mrkví, polité šťávou.