
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 800 g rozporcovaných vepřových žebírek
- 200 g suchého pikantního salámu (nakrájeného nahrubo)
- 500 g bílého kysaného zelí
- 1 lžíce sádla
- 4 bobkové listy
- 1 lžíce drceného kmínu
- 200 ml bujónu nebo silného vývaru
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Žebírka s kostí nasolíme, okmínujeme a opepříme.
-
Dno zapékací mísy potřeme sádlem a nasypeme do ní kysané zelí i s nálevem.
-
Zalijeme vývarem, zasypeme zbylým kmínem a poklademe bobkovými listy a polovinou silných koleček pikantního salámu.
-
Navrch položíme žebírka, pokladem kolečky zbylého salámu a pečeme zakryté alobalem při 220°C zhruba hodinu.
-
Potom odkryjeme a dopečeme asi půl hodiny dozlatova.
-
Každých deset minut potíráme kousky masa roztopeným salámem, aby se dodatečně pikantně ochutily.
-
Pokud se tekutina rychleji odpařuje, dolijeme ještě trochu vývaru.
-
Podáváme s knedlíky podle chuti.
Kuchařka: Eliza