Vepřová směs

156
- reklama -

Suroviny

600 g vepřové kýty
2 dl smetany
200 g rýže
200 g brokolice
100 g rokfóru
100 g másla
1 dl bílého vína
2 vejce
2 mrkve
1 cibule
sůl
bílý pepř
olivový olej
6 lžic hladké mouky
strouhanka (na obalení)
špetka muškátového květu

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájejte na drobné nudličky, cibuli najemno a mrkev na malé kostičky.


    Zobrazit celý recept

  2. Cibuli restujte dozlatova, přidejte maso, restujte a poduste ve vlastní šťávě.

  3. Pak maso podlijte 2 dl vody, přidejte nakrájenou mrkev a vše poduste doměkka.

  4. Rýži uvařte v 0,5 l vody a nechte ji vychladnout.

  5. Mezitím si připravte bešamel – rozpusťte máslo, které pak zaprášíte prosátou moukou a zalijete 1 dl smetany a 1 dl vody. Uvaříte hustý bešamel, který dochutíte solí a muškátovým květem.

  6. Z brokolice okrájejte malé růžičky a krátce je povařte v horké vodě. Po vyjmutí je ihned zchlaďte v ledové vodě a pak vložte do vychladlého bešamelu.

  7. Přidejte rýži, jedno vejce a vše promíchejte.

  8. Hmotu nechte 1 hodinu odležet v ledničce a pak z ní tvarujte lžící nočky, které rozložte na tác obalený mikrotenovou fólií. Nechte je v mrazničce zmrznout.

  9. Takto připravené krokety obalte v trojobalu: v mouce, pak v rozšlehaném vejci s troškou mléka a pak ve strouhance.

  10. Hotové krokety nechte rozmrazit a mezitím si připravte sýrovou omáčku. Smetanu přiveďte k varu, přidejte víno a rokfór. Vše provařte, až se omáčka spojí. Ještě ji dochuťte solí a bílým pepřem.

  11. Krokety usmažte, rozdělte na talíře, přidejte podušené maso s mrkví a přelijte sýrovou omáčkou.