
- reklama -
Suroviny
1 porce
- vepřový plátek plece nebo kotlety či kýty
- 3 lžičky uvařené rýže
- 3 lžičky osmažené cibulky
- 1 cibule do základu
- pepř
- sůl
- 1/4 kostičky masoxu (nemusí být)
- olej
- 1 lžička hladké mouky na zahuštění
Postup přípravy receptu
-
Plátek masa si naklepeme, osolíme a opepříme.
-
Na rozklepané plátky dáme 2-3 lžičky uvařené rýže a osmaženou cibulku a svineme je do rolády.
-
Na tmavším cibulovém základu roládu opečeme ze všech stran, zalijeme menším množstvím vody, přihodíme masox a dusíme do měkka. Podáváme s rýží, nebo bramborovou kaší.
Poznámka od kuchařky
Zdroj-dnešní repríza pořadu „Prostřeno“ Strašně mi vadily ty nepříjemné komentáře soutěžících, že je to tuctové jídlo a tak to byla pro mne výzva. Na talíři od Ládi nezbylo ani zrnko rýže..:-)
Kuchařka: JanaDorazinova