Vepřová roládka s rýží a osmaženou cibulkou

93
- reklama -

Suroviny
1 porce

vepřový plátek plece nebo kotlety či kýty
3 lžičky uvařené rýže
3 lžičky osmažené cibulky
1 cibule do základu
pepř
sůl
1/4 kostičky masoxu (nemusí být)
olej
1 lžička hladké mouky na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Plátek masa si naklepeme, osolíme a opepříme.

  2. Na rozklepané plátky dáme 2-3 lžičky uvařené rýže a osmaženou cibulku a svineme je do rolády.

  3. Na tmavším cibulovém základu roládu opečeme ze všech stran, zalijeme menším množstvím vody, přihodíme masox a dusíme do měkka. Podáváme s rýží, nebo bramborovou kaší.

Poznámka od kuchařky

Zdroj-dnešní repríza pořadu „Prostřeno“ Strašně mi vadily ty nepříjemné komentáře soutěžících, že je to tuctové jídlo a tak to byla pro mne výzva. Na talíři od Ládi nezbylo ani zrnko rýže..:-)