![Vepřová roláda, dušená v zelenině_5ffcbce068714.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/veprova-rolada-dusena-v-zelenine_5ffcbce055e83.jpeg)
Suroviny
4 po 3 kusech
- vepřové maso z kterého lze udělat plát
- 2 vejce
- 100 g salámu
- 100 g tvrdého sýra (může být i Niva)
- 1 větší cibule
- koření gyros
- bazalka
- mražená Baby zelenina nebo čerstvá
- 1 celá mrkev
- olivový olej
- pepř
- sůl
- pažitka
Postup přípravy receptu
-
Z kusu vepřového masa si uděláme plát na roládu, trochu naklepeme, posolíme, z venkovní strany posypeme gyrosem a vnitřní stranu bazalkou.
-
Pak si usmažíme klasicky vajíčka s pažitkou, necháme je trochu vychladnout. Na plát dáme salám, sýr nakrájené na proužky a poskládané na šířku, na ně rozetřeme usmažená vajíčka a očištěnou mrkev položíme celou navrch. Maso svineme do rolády, omotáme nití a na oleji zprudka opečeme ze všech stran.
-
Přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a dusíme ve vlastní šťávě, po chvíli přidáme vodu na šťávičku ( ne moc, není to omáčka )a dusíme dál. Když je roláda téměř měkká, přidáme Baby zeleninu a dodusíme do měkka. Kdo má rád šťávu hustší, může si do malého množství vody rozmíchat Solamyl, vlít do šťávy a tak zahustit.
Poznámka od kuchařky
Je to zase jedna má improvizace a protože od oběda roláda zbyla, tak jsme si jí dali studenou k večeři a byla také výborná.