Vepřová roláda, dušená v zelenině

60
- reklama -

Suroviny
4 po 3 kusech

vepřové maso z kterého lze udělat plát
2 vejce
100 g salámu
100 g tvrdého sýra (může být i Niva)
1 větší cibule
koření gyros
bazalka
mražená Baby zelenina nebo čerstvá
1 celá mrkev
olivový olej
pepř
sůl
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Z kusu vepřového masa si uděláme plát na roládu, trochu naklepeme, posolíme, z venkovní strany posypeme gyrosem a vnitřní stranu bazalkou.


    Zobrazit celý recept

  2. Pak si usmažíme klasicky vajíčka s pažitkou, necháme je trochu vychladnout. Na plát dáme salám, sýr nakrájené na proužky a poskládané na šířku, na ně rozetřeme usmažená vajíčka a očištěnou mrkev položíme celou navrch. Maso svineme do rolády, omotáme nití a na oleji zprudka opečeme ze všech stran.

  3. Přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a dusíme ve vlastní šťávě, po chvíli přidáme vodu na šťávičku ( ne moc, není to omáčka )a dusíme dál. Když je roláda téměř měkká, přidáme Baby zeleninu a dodusíme do měkka. Kdo má rád šťávu hustší, může si do malého množství vody rozmíchat Solamyl, vlít do šťávy a tak zahustit.

Poznámka od kuchařky

Je to zase jedna má improvizace a protože od oběda roláda zbyla, tak jsme si jí dali studenou k večeři a byla také výborná.