- reklama -
Suroviny
3 porce
- 400 g vepřové plece
- 3 středně velké cibule
- 1 kaki
- 1 hrst nakrájeného pórku /zelená i bílá část
- 1 chilli paprička /kdo nechce,vynechá
- 1 prolisovaný stroužek česneku
- 1 lžíce sladké mleté papriky
- 5 lžic sladké chilli omáčky
- 1 lžíce oleje
- 1/4 lžičky celého kmínu
- voda na podlití
- sůl podle potřeby
Postup přípravy receptu
-
Cibule nakrájíme nadrobno a dáme do kastrolu na rozehřátý olej orestovat do zrůžovění.
-
Očištěné maso nakrájíme na kostky-sousta, vložíme k cibuli a necháme zatáhnout. Zasypeme paprikou, osolíme, přidáme kmín, chilli omáčku, podlijeme a dusíme doměkka.
-
K měkkému masu přidáme prolisovaný česnek, na nudličky nakrájené kaki, pórek a necháme ještě 10 minut slabým varem provařit.
-
Pokud budeme chtít více šťávy, rozmícháme ve studené vodě trochu solamylu a 2 minuty před dokončením přilijeme do hrnce.
Kuchařka: Anna Kocikova