Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví

305
- reklama -

Suroviny

1000-1200 g vepřové plece
1 velká cibule nakrájená na měsíčky
hrst sušené cibule
5 stroužků česneku v celku
300 ml světlého piva
2 lžíce hořčice
sádlo
kmín
sůl
pepř
—-
brambory – (lepší jsou menší celé)
mrkev – (nakrájená na větší kousky)

Postup přípravy receptu

  1. Omyté a osušené maso nasolíme a opepříme. Svážeme potravinářským provázkem, aby dostalo tvar válečku. V pekáčku rozpustíme sádlo a maso zprudka opečeme ze všech stran. Přidáme k tomu obě cibule, česnek a kmín.


    Zobrazit celý recept

  2. V pivu rozmícháme hořčici a maso podlijeme. Přiklopíme víkem a pečeme na 150 st. 2 hodiny. Neodkrýváme. Mezitím si připravíme brambory a mrkev. Po 2 hodinách maso obrátíme, přidáme mrkev a brambory a přikryté pečeme další hodinu. Pokud je třeba podlijeme horkou vodou.

  3. V této fázi už maso občas přeléváme výpekem.15 minut před koncem odkryjeme, teplotu zvýšíme a dopečeme na barvu. Hotové necháme 15-20 minut odpočinout.

Poznámka od kuchařky

Chtěla jsem dát více cibule, ale nebyla. A tak jsem dala tu sušenou, myslím, že to výrazně dobře ovlivnilo tu výslednou chuť šťávy.