- reklama -
Suroviny
- 500 g vepřové plece v celku
- 8 žampionů
- cibule
- olej
- sůl
- pepř
- kmín
- smetana
- popřípadě trochu mléka
- 2 lžíce hladké mouky
Postup přípravy receptu
-
Cibuli si spěníme na oleji, přdáme nakrájené žampiony na plátky, pak osolenou a opepřenou a mírně okmínovanou plec vcelku a ze všech stran ji opečeme.
-
Podlijeme vodou a dusíme v tlakovém hrnci asi 35 minut.
-
Pak maso vyjmeme a zbylou šťávu zahustíme smetanou se dvěmi lžícemi hladké mouky, pokud chceme omáčky víc, nastavíme ji mlékem.
-
Vše dochutíme podle své chuti. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou a knedlíkem.
Kuchařka: JanaDorazinova