Vepřová plec na žampionech a smetaně

117
- reklama -

Suroviny

500 g vepřové plece v celku
8 žampionů
cibule
olej
sůl
pepř
kmín
smetana
popřípadě trochu mléka
2 lžíce hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli si spěníme na oleji, přdáme nakrájené žampiony na plátky, pak osolenou a opepřenou a mírně okmínovanou plec vcelku a ze všech stran ji opečeme.


    Zobrazit celý recept

  2. Podlijeme vodou a dusíme v tlakovém hrnci asi 35 minut.

  3. Pak maso vyjmeme a zbylou šťávu zahustíme smetanou se dvěmi lžícemi hladké mouky, pokud chceme omáčky víc, nastavíme ji mlékem.

  4. Vše dochutíme podle své chuti. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou a knedlíkem.