
- reklama -
Suroviny
- 500 g vepřové plece
- 500 g zakysané smetany
- 2 – 3 mrkve
- 1 cibule
- sůl
- pepř
- 1 lžíce hladké mouky
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na drobno a na oleji smažíme dokud nezačne zlátnout.
-
Na cibuli vložíme plec nakrájenou na plátky a necháme z obou stran zatáhnout, podlejeme, tak aby bylo maso zakryté a dusíme dokud nezměkne, posolíme, opepříme.
-
Potom zakysanou smetanu rozkvedláme ve vodě, přidáme mouku dobře rozšleháme a přidáme k masu. Promícháme a povaříme na mírném ohni.
-
Mrkev nastrouháme na hrubo a dáme do omáčky, necháme ještě 3 – 4 minuty vařit a odstavíme. Vhodná příloha je knedlík.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: mneneznas









