- reklama -
Suroviny
4 porce
- 600 g vepřové plece
- 1 větší cibule
- 200 g fazolek zelených
- 3 střední mrkve
- 1 lžíce kaparů v slaném nálevu
- 150 ml suchého červeného vína
- 1 lžička adžiky
- l lžíce hladké mouky
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce másla
- vývar
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Na rozpálené směsi oleje a másla zpěníme cibuli, přidáme maso pokrájené na kostky, zprudka opečeme, osolíme, opepříme, zalijeme polovinou vína a necháme ho vyvařit.
-
Potom posypeme maso adžikou, promícháme, zalijeme horkým vývarem a necháme dusit.
-
Když je maso téměř měkké, přidáme mrkve pokrájené na kolečka, fazolky, zahustíme moukou, rozmíchanou v trošce vody, přilijeme zbytek vína a doděláme doměkka.
-
Na závěr vložíme kapary a necháme je v omáčce prohřát.
Poznámka od kuchařky
Jako přílohu doporučuji bramborové noky.
Kuchařka: maris