Vepřová plec na víně, zelenině a kapary

73
- reklama -

Suroviny
4 porce

600 g vepřové plece
1 větší cibule
200 g fazolek zelených
3 střední mrkve
1 lžíce kaparů v slaném nálevu
150 ml suchého červeného vína
1 lžička adžiky
l lžíce hladké mouky
2 lžíce oleje
1 lžíce másla
vývar
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpálené směsi oleje a másla zpěníme cibuli, přidáme maso pokrájené na kostky, zprudka opečeme, osolíme, opepříme, zalijeme polovinou vína a necháme ho vyvařit.


    Zobrazit celý recept

  2. Potom posypeme maso adžikou, promícháme, zalijeme horkým vývarem a necháme dusit.

  3. Když je maso téměř měkké, přidáme mrkve pokrájené na kolečka, fazolky, zahustíme moukou, rozmíchanou v trošce vody, přilijeme zbytek vína a doděláme doměkka.

  4. Na závěr vložíme kapary a necháme je v omáčce prohřát.

Poznámka od kuchařky

Jako přílohu doporučuji bramborové noky.