
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 600 g libové vepřové plece
- 1 cibule
- 2 dl nízkotučného mléka
- 2 lžíce hladké mouky
- vývar
- sůl
- 2 bobkové listy
- 4 kuličky nového koření
- 1 lžička sladké papriky
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce vložíme maso v celku, přidáme nakrájenou cibuli, bobkové listy, nové koření, papriku a sůl. Dusíme a podle potřeby podléváme vývarem.
-
Hotové maso vyjmeme, uchováme na teple. Z omáčky sebereme všechen přebytečný vyvařený tuk.
-
Ve studeném mléce rozmícháme mouku a zahustíme omáčku. Povaříme. Nakonec vyjmeme koření a omáčku rozmixujeme. Podáváme s těstovinami nebo s knedlíkem.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: Kocmax