
- reklama -
Suroviny
2-3 porce
- 400-500 g vepřové plece v celku
- 1 větší cibule
- 120 g slaniny
- sůl
- pepř
- kmín
- 1 lžíce hladké mouky na zahuštění
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou plec v celku si osolíme, opepříme a okmínujeme drceným kmínem. Mezitím si nakrájíme na kostičky slaninu a předsmažíme si ji. Přidáme nakrájenou cibuli a základ smažíme dohněda.
-
Na tomto základě ze všech stran opečeme plec. Zalijeme cca 3 dcl vody a v tlakovém hrnci dusíme 25-30 minut. Pak maso vyndáme, nakrájíme na plátky a udržujeme v teple.
-
Šťávu zahustíme moukou rozkvedlanou v trošce vody a pořádně provaříme. Podáváme s bramborem, popřípadě s rýži.
Kuchařka: JanaDorazinova