![Vepřová plec na halali_5ffe010c5b1e4.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/veprova-plec-na-halali_5ffe010c4763b.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- 1/2 kg plece (vcelku)
- sůl
- pepř
- halali
- bobkový list
- 2 kuličky nového koření
- zakysaná smetana
- asi 3/4 litru mléka
- (podle množství omáčky)
- 1 lžíce másla
- asi 3 lžíce cukru
- asi 2-3 lžíce hladké mouky
- (na zahuštění)
Postup přípravy receptu
-
Maso osolíme, opepříme a zprudka opečeme na trošce oleje. Přidáme menší skleničku halali, bobkový list, 2 kuličky nového koření, podlijeme trochou vody (asi 3 dl) a dáme dusit do tlakového hrnce asi na 40 minut (aspoň já tak dlouho, možná mám špatný tlakáč).
-
Po uvaření maso vyjmeme a zahustíme omáčku mlékem a moukou, ochutíme cukrem a před dovařením přidáme zakysanou smetanu a lžíci másla.
Kuchařka: JanaDorazinova