Vepřová plec na halali

66
- reklama -

Suroviny

1/2 kg plece (vcelku)
sůl
pepř
halali
bobkový list
2 kuličky nového koření
zakysaná smetana
asi 3/4 litru mléka
(podle množství omáčky)
1 lžíce másla
asi 3 lžíce cukru
asi 2-3 lžíce hladké mouky
(na zahuštění)

Postup přípravy receptu

  1. Maso osolíme, opepříme a zprudka opečeme na trošce oleje. Přidáme menší skleničku halali, bobkový list, 2 kuličky nového koření, podlijeme trochou vody (asi 3 dl) a dáme dusit do tlakového hrnce asi na 40 minut (aspoň já tak dlouho, možná mám špatný tlakáč).


    Zobrazit celý recept

  2. Po uvaření maso vyjmeme a zahustíme omáčku mlékem a moukou, ochutíme cukrem a před dovařením přidáme zakysanou smetanu a lžíci másla.