- reklama -
Suroviny
- 5 plátků libovější vepřové plece (můžeme použít i krkovici)
- 150 ml rajčatového protlaku z krabičky
- 1 lžíce oleje
- 1 palice pečeného česneku/odkaz na česnek je uveden v poznámce
- 8 lístků šalvěje nakrájené nadrobno
- sůl
- mletý pepř
Postup přípravy receptu
-
Do uzavíratelné misky dáme rajčatový protlak, olej, nasekanou šalvěj a ze slupky vymačkaný pečený česnek. Přidáme špetku pepře a vše dobře prošleháme.
-
Plátky masa naklepeme, nařízneme na okrajích a vložíme do marinády. Necháme v lednici marinovat nejlépe do dalšího dne.
-
Poté plátky masa klademe na dobře rozehřátou grilovací pánev, ubereme plamen na minimum a grilujeme z každé strany 10 minut. Na talíři podle potřeby dochutíme solí.
Poznámka od kuchařky
http://www.toprecepty.cz/recept/40251-peceny-cesne…
Rajčatový protlak s pečeným česnekem můžeme také nahradit promícháním 150ml rajčatového protlaku z krabičky se 2lžícemi granulovaného česneku. Chuťově je to o něco slabší, ale i tak je to dobré.
Kuchařka: Anna Kocikova