Vepřová plec marinovaná a pečená v podmáslí

67
- reklama -

Suroviny

600 g vepřové plece
400 ml podmáslí
4-5 stroužků česneku
plná lžíce hořčice
lžička kurkumy
lžička hnědého cukru
lžička mleté papriky
chilli podle chuti
sůl
pepř
mletý kmín
Dále:
hrst sušené cibule
kousek sádla

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky, česnek prolisujeme. Smícháme maso, česnek, podmáslí a všechny zbývající suroviny.


    Zobrazit celý recept

  2. Maso do ochuceného podmáslí naložíme na jeden až dva dny. Občas promícháme, maso by mělo být potopené.

  3. Před pečením maso hodinu předem vytáhneme z lednice. Nahoru nasypeme cibuli, přidáme kousek sádla a trochu podlijeme vodou.

  4. Pečeme přikryté pozvolna na 170 st., do měkka. Podáváme s rýži, těstovinami nebo vařeným bramborem.