Vepřová pečínka na zelenině s hořčicovou omáčkou

85
- reklama -

Suroviny
4-6 porcí

1-1,5 kg vepřového masa vcelku (kotleta, krkovice)
1 mrkev
3 jarní cibule i s natí
6 stroužků česneku
10 cherry rajčat
olej
sůl
mletá paprika
pepř
kmín
3 lžíce plnotučné hořčice
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso opláchneme, osušíme a potřeme připravenou směsí koření (olej, sůl, paprika, pepř, kmín) a necháme odležet nejlépe do druhého dne v chladu. Naložené vepřové maso vložíme na hrubo nakrájenou zeleninu do pekáče. Podlijeme vodou (cca 3 dcl) a přikryjeme víkem pekáče.


    Zobrazit celý recept

  2. Při střední teplotě pečeme přikryté cca 2 hodiny, dokud není maso krásně měkké. Měkké, maso vyjmeme a vzniklou šťávy propasírujeme.

  3. Přidáme 3 lžíce plnotučné hořčice a dohustíme trochou vody, ve které rozmícháme malé množství hladké mouky a necháme za občasného míchání provařit cca 10 minut a vytvoříme tak šťávu vyhovující hustoty.

  4. Dle potřeby a chuti osolíme a opepříme. Podáváme s nadýchaným houskovým knedlíkem.

Poznámka od kuchařky

Připraveno dle požadavku chutí mého syna, použil jsem duo kotletu ze selete vcelku – tedy kus celých zad i s kůží-viz foto.