Suroviny
4-6 porcí
- 1-1,5 kg vepřového masa vcelku (kotleta, krkovice)
- 1 mrkev
- 3 jarní cibule i s natí
- 6 stroužků česneku
- 10 cherry rajčat
- olej
- sůl
- mletá paprika
- pepř
- kmín
- 3 lžíce plnotučné hořčice
- hladká mouka
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso opláchneme, osušíme a potřeme připravenou směsí koření (olej, sůl, paprika, pepř, kmín) a necháme odležet nejlépe do druhého dne v chladu. Naložené vepřové maso vložíme na hrubo nakrájenou zeleninu do pekáče. Podlijeme vodou (cca 3 dcl) a přikryjeme víkem pekáče.
-
Při střední teplotě pečeme přikryté cca 2 hodiny, dokud není maso krásně měkké. Měkké, maso vyjmeme a vzniklou šťávy propasírujeme.
-
Přidáme 3 lžíce plnotučné hořčice a dohustíme trochou vody, ve které rozmícháme malé množství hladké mouky a necháme za občasného míchání provařit cca 10 minut a vytvoříme tak šťávu vyhovující hustoty.
-
Dle potřeby a chuti osolíme a opepříme. Podáváme s nadýchaným houskovým knedlíkem.
Poznámka od kuchařky
Připraveno dle požadavku chutí mého syna, použil jsem duo kotletu ze selete vcelku – tedy kus celých zad i s kůží-viz foto.