
- reklama -
Suroviny
6 porcí
- 1 200 g vepřové pečeně s kostí
- 150 g uzené maso špice
- 1 hlavička česneku
- 2 cibule
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- olej
- voda
Postup přípravy receptu
-
Maso opláchneme studenou vodou a osušíme.
-
Vetkneme špičatý tenký nůž a vtlačíme uzené maso. Podobně prošpikujeme asi pěti stroužky česneku.
-
Pak ho prosolíme a rukama do něj vemneme pepř a drcený kmín a vložíme do pekáče.
-
Zbytek česneku nakrájíme na kolečka, cibule na měsíčky a dáme pod maso.
-
Podlejeme olejem a vodou.
-
Pečeme v rozehřáté troubě na spodním fochu nejprve na 250°C asi čtvrt hodiny a pak stáhneme na 150°C.Dopékáme až je maso měkké.
-
Asi půl hodinky před koncem pečení sundáme z pekáčku víko a rošt v troubě posuneme doprostřed pečného prostoru. Průběžně podléváme.
Poznámka od kuchařky
Když maso částečně vychladlo vykostil jsem ho. Na plátky jsme ho nakrájeli až studené. Zajímavé je, že česnek původně bílý v mase zezelenal.
Kuchař: clupmi