Vepřová pečeně špikovaná uzeným a česnekem

59
- reklama -

Suroviny
6 porcí

1 200 g vepřové pečeně s kostí
150 g uzené maso špice
1 hlavička česneku
2 cibule
sůl
pepř
drcený kmín
olej
voda

Postup přípravy receptu

  1. Maso opláchneme studenou vodou a osušíme.

  2. Vetkneme špičatý tenký nůž a vtlačíme uzené maso. Podobně prošpikujeme asi pěti stroužky česneku.

  3. Pak ho prosolíme a rukama do něj vemneme pepř a drcený kmín a vložíme do pekáče.

  4. Zbytek česneku nakrájíme na kolečka, cibule na měsíčky a dáme pod maso.

  5. Podlejeme olejem a vodou.

  6. Pečeme v rozehřáté troubě na spodním fochu nejprve na 250°C asi čtvrt hodiny a pak stáhneme na 150°C.Dopékáme až je maso měkké.

  7. Asi půl hodinky před koncem pečení sundáme z pekáčku víko a rošt v troubě posuneme doprostřed pečného prostoru. Průběžně podléváme.

Poznámka od kuchařky

Když maso částečně vychladlo vykostil jsem ho. Na plátky jsme ho nakrájeli až studené. Zajímavé je, že česnek původně bílý v mase zezelenal.

http://miric.unas.cz/