
- reklama -
Suroviny
    
- 1000 g vepřové pečeně
- 5 kuliček barevného pepře
- sůl
- čerstvá majoránka
- 180 g směsi lesních hub (klouzci, hříbky, babky)
- 3 menší cibule
- vývar nebo voda
- 150 ml mléka (smetany)
- hladká mouka (malinko)
- sádlo (olej)
- sušený tymián
Postup přípravy receptu
- 
Z upravené vepřové pečeně uřízneme silnější plátky a zasypeme majoránkou. 
 Osolíme, okořeníme mletým barevným pepřem a obalíme bohatě v nasekané majoránce.
- 
Na pekáčku rozpustíme sádlo (olej), vložíme plátky masa a posypeme troškou sušeného tymiánu. Takto necháme maso nejméně dvě hodiny odpočívat. 
- 
Pekáček s masem vložíme do předehřáté trouby na 200 stupňů, zalijeme vývarem nebo vodou, Pak dál maso zvolna pečeme na 170 stupňů. Přeléváme výpekem. 
- 
Nakonec vložíme k pečeni i plátky hub, (můžeme houby podusit i mimo pekáček a přidat nakonec k masu). Ke konci pečení smícháme 150 ml mléka (smetany) s hladkou moukou. Necháme probublat na cca 10 minut. Podáváme s kvalitními těstovinami (pappardelle). 
            Kuchařka: Ivace64
        
