
Suroviny
4 porce
- 800 g vepřové pečeně bez kosti
- 680 g sterilovaného zelí
- 150 g anglické slaniny
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule
- 1 jablko
- Bratislavská klobása
- mletý pepř
- sůl
- 1 lžíce hladké mouky
- trochu studené vody
- Dále:
- 2 lžíce sádla
- 2 cibule
Postup přípravy receptu
-
Zelí i s nálevem dáme do keramické nádoby pomalého hrnce.
Na rozehřáté lžíci oleje osmažíme do růžové barvy drobně nakrájenou slaninu s cibulí. Jablko nastrouháme na hrubém struhadle. Vše dáme na zelí a promícháme. -
Celou pečeni opláchneme, osušíme a do středu dlouhým a ostrým nožem uděláme otvor. Do otvoru vsuneme klobásu, pečeni zajistíme dvojitě složenou nití a ze všech stran ji posypeme solí a pepřem.
-
Pečeni po všech stranách opečeme na lžíci oleje na velké pánvi a položíme ji do hrnce na zelí. Hrnec přiklopíme poklicí, nastavíme na II. stupeň a vaříme 4 hodiny.
-
Půl hodiny před dokončením přidáme do hrnce v troše vody rozmíchanou mouku, promícháme a dovaříme.
Měkké maso zbavíme nití a nakrájíme na porce. -
Podáváme s vařenými bramborami a posypeme kroužky cibule, kterou jsme osmažili na sádle do zlatavé barvy.
Poznámka od kuchařky
Použila jsem domácí cuketové zelíhttps://www.toprecepty.cz/recept/36298-cuketove-ze…