
- reklama -
Suroviny
8-10 porcí
- 1 palička česneku
- 6 PL oleje
- 2 PL kari pasty
- 1 PL směs bylinek:
- tymián
- petrželka
- bazalka
- 1 kg vepřové pečeně
- 2 velké cibule
- sůl
- smetanu na šlehání
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Česnek oloupeme a 4 stroužky nakrájíme na plátky a promícháme s cibulkou. Druhou část česneku rozetřeme s trochou soli.
-
Vepřovou nařežeme na necelé plátky – prořežeme jen do 1/4 a spodky necháme celé, aby maso drželo při sobě. Prořezané maso naplníme česnekem s cibulí.
-
Marináda: Utřený česnek, kari pastu, bylinky a olej smíchat.
-
Maso potřeme marinádou a necháme macerovat přes noc.
-
Přendáme do pekáčku, podlejeme trochou vody a pečeme v předehřáté troubě na 180°C přiklopené cca 1 hodinu. Podlejeme smetanou- nemusíme pokuď máte dietku jako já.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s rýží, bramborem, ….
Kuchařka: k.radulka