
- reklama -
Suroviny
- Maso:
- 1 kg vepřové pečeně bez kosti
- 2 cibule
- 6 stroužků česneku
- olej
- 2 PL koření Vepřová pečeně
- 1 PL červené papriky
- sůl
- pepř
- Zelí:
- červené zelí ve sklenici
- sůl
- ocet
- cukr
- Bramborový knedlík:
- cca 1 kg vařených brambor
- 100 g hrubé mouky
- 100 g krupice
- 2 vejce
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme a pokrájíme dle libosti. Já zvolila větší kostky masa. Do mísy dáme olej a koření. Cibuli s česnekem oloupeme, nakrájíme na kolečka a vložíme do mísy společně s masem. Necháme alespoň 30 min marinovat zakryté fólií v lednici. Po 30 minutách vložíme na pekáč, podlijeme trochou vody a pečeme na 180°C cca hodinu a čtvrt.
-
Dáme vařit zelí. Až bude zelí měkčí, dle potřeby zahustíme a dochutíme octem, cukrem a solí.
-
Uvařené brambory oloupeme a nastrouháme na malých slzách. Přidáme mouku, krupici, vejce a sůl. Vypracujeme těsto a dáme do vroucí osolené vody. Vaříme z každé strany 10 min. Po vyndání necháme knedlíky vychladnout, lépe se pak krájí.
Kuchařka: Sara12