- reklama -
Suroviny
4-6 porcí
- 1 kg vepřové pečeně nebo krkovice
- sůl
- pepř
- kmín
- 3 stroužky česneku
- svazek petrželky
- svazek pažitky
- svazek majoránky
- 1 pěkná cibule
- 3 žloutky
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, potřeme rozmačkaným česnekem, podlijeme.
-
Dáme přikryté do trouby vyhřáté na 220°C asi na 45 minut péct. M
-
ezitím nakrájíme oloupanou cibuli najemno, nasekáme bylinky a vše promícháme se žloutky.
-
Tuto směs naneseme na napolo upečené maso, vrátíme zpět do trouby a za občasného podlévání a přelévání vypečenou šťávou dopečeme do červena. Podáváme s bramborovým knedlíkem a dušenými fazolkami nebo zelím.
Kuchařka: zizala