Vepřová pečeně s bylinkovou krustou

48
- reklama -

Suroviny
4-6 porcí

1 kg vepřové pečeně nebo krkovice
sůl
pepř
kmín
3 stroužky česneku
svazek petrželky
svazek pažitky
svazek majoránky
1 pěkná cibule
3 žloutky

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, potřeme rozmačkaným česnekem, podlijeme.


    Zobrazit celý recept

  2. Dáme přikryté do trouby vyhřáté na 220°C asi na 45 minut péct. M

  3. ezitím nakrájíme oloupanou cibuli najemno, nasekáme bylinky a vše promícháme se žloutky.

  4. Tuto směs naneseme na napolo upečené maso, vrátíme zpět do trouby a za občasného podlévání a přelévání vypečenou šťávou dopečeme do červena. Podáváme s bramborovým knedlíkem a dušenými fazolkami nebo zelím.